0784 202 432 comenzi@bistrodorobanti.ro Lu-Vi: 0830 - 2030 Sa: 0900 - 1700

Pachete parastas



Pomenirea celor dragi este cu siguranta un gest crestinesc menit sa aduca alinare si impacare cu sine pentru urmasii raposatilor. Este recomandat ca cei morti sa fie pomeniti des insa nu oricum. Pomana poate fi organizata acasa, sau la un local, insa este necesar sa se tina cont de mai multe aspecte, datele fiind cele mai importante.

Pachete parastas - sfaturi utile

Conform traditiei datele pentru pomenire sunt:

Exista insa si zile in care nu se fac parastase, cum ar fi:

In momentul pomenirii mortilor la biserica trebuie sa fie dusi colaci, coliva si o sticla cu vin rosu si lumanari. Acestea sunt doar obligatii crestinesti si nimic mai mult. Obiceiul este ca atunci sa fie impartite si pachete cu meniuri de pomana sau sa aiba loc un praznic de pomenire.

In traditia ortodoxa parastasul de la 40 de zile este unul dintre cele mai importante pentru a pomeni mortii fiind ziua in care sufletul ajunge la judecata. Daca ziua comemorarii celui raposat este intr-o zi in care nu se fac parastase trebuie ca familia sa aiba grija ca pomana sa aiba loc inaintea datei si niciodata mai tarziu. Exista si anumite zile pentru pomenirea raposatilor stabilite de catre biserica ortodoxa. In general sambata este ziua dedicata mortilor. Despre soroacele care cad in perioada de post, trebuie sa fie subliniat ca nu in fiecare post din timpul anului au loc parastase sambata, ci doar in Postul Mare.

Firma noastra vine in sprijinul clientilor oferind servicii de caterign parastas si catering pentru pomeni cu meniuri gustoase la preturi foarte avantajoase. Firma noastra de catering va poate ajuta cu un meniu specific parastaselor traditionale pentru pomenire.

Pentru a organiza pomeni in perioadele specifice va oferim pachete alimentare, cozonaci, coliva, meniuri special concepute in functie de preferintele fiecarei persoane. Impreuna vom decide continutul meniului si numarul de pachete iar mancarea se va prezenta in stare perfecta din punct de vedere calitativ si cantitativ, dar si estetic.