Platou rece pentru petreceri



Platourile reci pentru petreceri sunt potrivite in numeroase situatii, de la petrecerile in aer liber si pana la majorate sau chiar nunti. Va oferim mai multe sfaturi pentru a alege cele mai interesante platouri reci.

Pregatirea detaliilor petrecerii

Inainte de a putea decide cat de multa mancare trebuie pregatita, aveti nevoie de o idee despre cati oameni vor fi la petrecere. Faceti o lista si trimite invitatii cu aproximativ o luna inainte de data petrecerii. Acest lucru lasa mult timp pentru raspunsuri si pentru planificarea meniului.

Invitatii

Mentionati clar in invitatie tipul petrecerii. Daca oaspetii stiu exact la ce sa se astepte - si ce sa poarte - toata lumea va fi mai confortabila. Daca oaspetii nu sunt siguri cu privire la detaliile petrecerii, s-ar putea sa nu se simta chiar foarte bine in timpul petrecerii.

Pe baza numarului de oaspeti, stabiliti tipul de aperitive pe care le veti servi.

Platou rece pentru petrecere - Tipuri de aperitive

Aperitivele pot fi sarate, dulci, usoare, fierbinti, reci si in orice combinatie de arome va puteti imagina. Ganditi-va la aperitive ca fiind un mix de mai multe alimente. Veti dori un tabel bine echilibrat, care sa ofere elemente potrivite fiecarei familii. Un aperitiv, mai ales daca este conceput la o petrecere de cocktail trebuie sa atraga atentia insa sa nu distraga complet atential de la felul principal.

Idei de platouri

Planificarea meniului petrecerii

Cocktailul este o sansa de a discuta si de a vorbi. Cand un aperitiv este primul fel la o petrecere, selecteaza mancarea  care poate fi consumata cu mana. Gaseste cele mai potrivite preparate care sa ii atraga pe toti.

Cand puteti estima un numar de invitati, incepeti sa planificati meniul petrecerii. In mod traditional, incepeti cu felul principal si construiti celelalte feluri in jurul sau. Elementele de baza ale planificarii meniului se aplica si la aperitiv.

Cu ajutorul nostru veti reusi cu siguranta sa obtineti cele mai interesante platouri pe care sa le oferiti invitatilor de la petrecere.